Welkom in Commune

Commune komt van ‘La Commune’ oftewel het gemeentehuis in het Frans. Aanvullend hierop is er de gemeenschap tussen Margo & Femke: eenzelfde passie en elkaar perfect aanvullend op professioneel vlak. Daarnaast staat Commune voor de link tussen food & wine. Voor de niet-wijnliefhebbers wordt een ‘Commune’ gemaakt met lokale bieren en mocktails.

Het belangrijkste idee achter het concept is mensen laten genieten van een goed glas wijn met eenvoudige maar (h)eerlijke & leuke gerechten.

Wijn en eten vormen samen een mooi verhaal. Dit verhaal wordt verteld in het gezellige & warme kader waarin het oude Gemeentehuis is omgetoverd. De bar fungeert als degustatieruimte en zal eveneens dienen als wijnwinkel waar onze gasten terechtkunnen voor een leuke wijnbox als geschenk of een fles wijn voor thuis of op een evenement/feestje. Het wordt een toegankelijke zaak waar je laagdrempelig maar toch in stijl kan genieten van eerlijke, pure gerechten met zuivere kwaliteitsvolle wijnen.

Daarnaast kan je bij Commune ook terecht voor wijnworkshops en kleinschalige events.

Het pand

Tijdens de zoektocht naar een pand, viel hun oog op het Gemeentehuis in Beervelde dat zowel als gebouw, historiek en locatie hun hart gestolen heeft, om Commune in uit te bouwen. Margo als Beerveldse dame in hart en nieren, keert terug naar waar ze haar eerste levensjaren opgroeide: het dorp van Beervelde. Het pand stond al jaren lang leeg en het doet deugd om er terug iets moois en bijzonders van te maken.

Femke en Margo leerden elkaar kennen in de horeca. De gemeenschappelijke passie groeide en zo ook de vriendschap.

Tijdens een glaasje wijn na een avond werken, de etentjes wanneer ze niet werkten en de jaarlijkse uitstappen naar de horecabeurs, werd meerdere malen de droom om samen een zaak op te starten geuit. Na vele jaren dromen namen ze, op een terrasje aan zee de beslissing: “we gaan ervoor!”.

De passie van beide dames ligt in het in de watten leggen van de mensen rondom hun. Klanten een top avond/middag laten beleven waar álle puntjes op de i worden gezet. Daar worden ze gelukkig van.

Femke

Femke haar persoonlijkheid wordt gekenmerkt door enthousiasme, passie en gedrevenheid. Nooit had ze gedacht, wanneer ze aan haar studies begon, dat ze de horeca niet zou kunnen missen! Met haar diploma’s wijnkenner, Sommelier & Sommelier-Conseil op zak doet ze wat ze het liefste doet: mensen laten genieten van een goed glas wijn & liefhebbers helpen zoeken naar hun ideale wijnsmaak.

Margo

Margo groeide op in de horeca. Naast vele jaren meedraaien in onder andere de zaak van haar ouders, deed ze ervaring op als food & beverage-, meeting & event-, marketing- & event sales coördinator. Intussen verdiepte Margo zich verder in de culinaire wereld. Door de vele restaurantbezoeken, het vele proeven, het ontdekken van nieuwe trends, nieuwe technieken en nieuwe smaken, had Margo in een mum van tijd ongelofelijk veel kennis opgedaan en vooral: de passie en het gevoel.